Verticale tuin

Een verticale tuin biedt vele voordelen.

Dankzij een verticale tuin kunnen gevels zowel van binnen als van buiten, omgetoverd worden tot een ware groene weelde. Naast een esthetisch oogpunt biedt gevelbegroeiing heel veel voordelen. Een verticale tuin heeft vele positieve effecten op zowel gezondheid, als de verlaging van stress. Een verticale tuin brengt natuur terug naar de stad en maakt stedelijke ruimten leefbaarder. Met een relatief beperkt vloeroppervlak kan veel groen gerealiseerd worden. De prijs van dit systeem is ongeveer 70% voordeliger t.o.v. reguliere oplossingen met panelen.

Voordelen

Groene muur, Groene wand, Planten gevel  

Verzekerd van een groene verticale tuin


Gevelbeplanting is het mooist als deze in superconditie is en blijft. Het is noodzakelijk om op regelmatige basis onderhoud te laten uitvoeren om wildgroei, bederf, loslating of aantasting aan de gevels te voorkomen. Green Guide biedt de mogelijkheid om een onderhoudscontract voor 3, 5 en/of 10 jaar af te sluiten om uw groene gevel het onderhoud te bieden welke zij verdient.

Green Guide maakt onderdeel uit van Hans Jansen Staalkabels.  Specialist in  RVS staalkabels en RVS staalkabelnetten. Bij Hans Jansen Staalkabels staat innoveren hoog in het vaandel. Zo is Green Guide als ‘groentje‘ ontstaan vanuit behoeften in de markt. Hierop is onder andere ingespeeld. Om te participeren in de groeiende markt van milieubewust consumeren, haakt Green Guide in op de duurzaamheidstrend. Op deze wijze probeert Green Guide een duurzame bijdrage te leveren aan onze ‘groene’ leefwereld. Kortom, ons systeem draagt zorg voor een gezonde en groene leefomgeving.

 

Verticale tuin, Gevelbeplanting, Geveltuin, Groene gevel

 

Een groene muur verfraait het straatbeeld

Een verticale tuin wordt ook wel gevelbeplanting of geveltuin genoemd. Het is een moderne techniek om een gevel van een gebouw te verfraaien. Bovendien kan een groene gevel aangepast worden tot een groene weelde. Wij realiseren dit, ongeacht de vorm of locatie. Daarnaast reduceert gevelbegroeiing CO2 en verfraait het straatbeeld. Ook zorgt het voor een langere levensduur van de gevel. Naast esthetisch oogpunt, biedt een plantengevel een luchtzuiverende en isolerende werking. Door middel van een verticale tuin is er een geluiddempende werking. Dit komt doordat de planten het geluid dempen. Met beperkt vloeroppervlak kan er desondanks veel groen gerealiseerd worden waardoor er een mooie groene gevel ontstaat. 

Tarieven     Totaalpakket       Neem contact op

Geveltuin, Groene gevel, Groene muur, Gevelbegroeiing