Over ons

Green Guide biedt een totaalpakket. Naast het monteren van het systeem van roestvast stalen kabels en kabelnetten aan de gevel, verstrekken wij ook advies in de diverse plantensoorten en brengen wij, desgewenst, de beplanting aan. Wij streven altijd naar korte lijnen zodat de communicatie helder en het traject overzichtelijk blijft. Vanaf de eerste schets tot aan de realisatie. Tevens verzorgen wij het onderhoud zodat u altijd verzekerd bent van een perfecte groene uitstraling!

Het systeem is geschikt voor zowel outdoor als indoor toepassingen
Green Guide is gespecialiseerd in het leveren van Jakob Green Guide systemen. Ons systeem is opgebouwd uit RVS staalkabels en/of RVS staalkabelnetten. Welke beplant wordt met een zorgvuldig samengestelde mix van klimplanten. Het Green Guide gevelsysteem is zowel geschikt voor outdoor als indoor toepassingen. Zo is het systeem onder meer toe te passen in kantoorpanden, winkelcentra, schoolgebouwen, ziekenhuis- en zorginstellingen. Het bevestigingssysteem is een grondgebonden systeem en wordt opgebouwd door RVS staalkabels en/of RVS staalkabelnetten tegen de gevel te bevestigen waarin de beplanting houvast krijgt. Het onderscheid van deze constructie met klimplanten is dat de wortels van de begroeiing niet rechtstreeks tegen de stenen komen. Het voordeel hiervan is dat agressieve hechtwortels geen schade aan de gevel kunnen aanrichten. De roestvast stalen constructie is duurzaam, betaalbaar en behoeft weinig onderhoud.

[Download de Jakob Green-Solutions catalogus] 
[Download de Jakob Façade Greening catalogus]

Diverse uitvoeringen

Ons Jakob Green Guide systeem is opgebouwd uit RVS staalkabels en/of RVS staalkabelnetten. Deze worden aan de muur bevestigd met RVS afstandhouders welke vanzelfsprekend aan zware testen zijn onderworpen.

RVS staalkabels
Een RVS staalkabel bestaat uit RVS draden die rond een RVS kern geslagen zijn. Ze zijn licht van gewicht, transparant, sterk, volledig recyclebaar en worden op milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

RVS staalkabelnetten
RVS staalkabelnetten, ook wel spannetten of webnetten genoemd met kwaliteit AISI 316 (1,4401), worden gemaakt van losse roestvaste staalkabels. De netten worden geleverd in verschillende kabeldiktes welke varieren van 1 mm, 1,5 mm, 2 mm of 3 mm. De maaswijdtes varieren van 25 mm tot 200 mm. RVS staalkabelnetten onderscheiden zich door een vormvrije, buigzame, transparante netstructuur en zijn hierdoor multifunctioneel inzetbaar.

RVS plantenrek
Kan uw tuin, dakterras of balkon wel een vleugje groen gebruiken maar is de ruimte beperkt? Dan biedt het RVS plantenrek uw de oplossing. Naast zijn compactheid ziet het er zeer gezellig uit.
Daarnaast is dit plantenrek ook uitermate geschikt om binnenshuis te gebruiken als eyecatcher in uw woning.
Het plantenrek van Green Guide is vervaardigd uit een RVS frame en voorzien van een RVS staalkabelnet om klimplanten tegenaan te laten begroeien.

Samengestelde mix van klimplanten
Onze Green Guide systemen dragen zorg voor een gezonde en groene leefomgeving. Het wordt beplant met een zorgvuldig samengestelde mix van klimplanten. Bij de keuze voor een groensysteem moet goed worden gekeken naar de verschillende type beplanting. Het maken van de juiste keuze is van groot belang om het gewenste einddoel te behalen. Green Guide adviseert hierin en houdt rekening met belangrijke factoren zoals:

 • De oriëntatie van de gevel ten opzichte van de zon.
 • De draagstructuur van de gevel.
 • De grondkwaliteit.
 • De manier waarop bewatering geregeld kan worden.
 • De beoogde tijd waarop de gevel volledig groen moet zijn.

Verzekerd van een groene uitstraling
Een groene gevel is het mooist als deze in topconditie blijft. Het is noodzakelijk om op regelmatige basis onderhoud te laten uitvoeren om wildgroei, bederf, loslating of aantasting aan de gevels te voorkomen. Green Guide biedt de mogelijkheid om een onderhoudscontract voor 3, 5 en/of 10 jaar af te sluiten om uw groene gevel het onderhoud te bieden welke zij verdient. Tijdens dit onderhoudscontract verzorgen wij de beplanting, wat doorgaans inhoudt:

 • Verwijderen van dode bladeren
 • Snoeien van de beplanting
 • Verwijderen van eventueel onkruid
 • Bijplanten indien nodig
 • Behandeling van planten met supplementaire voedingsstoffen
 • Bewatering gedurende lange droge periodes

De mate en frequentie van het onderhoud zijn afhankelijk van de plantenkeuze, de plaats en de oriëntatie van de gevel en omliggende bodem. Zodoende garandeert Green Guide in samenwerking met locale partners altijd een unieke groene uitstraling.

Neem voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier.

Projecten