Over ons

Green Guide: totaaloplossing op maat
Green Guide biedt een totaaloplossing. Wij vertalen uw vraag naar een systeem, adviseren over de oplossing en zorgen voor de uiteindelijke montage. Ook voor de beplanting kunt u bij ons terecht. Wij adviseren welke plantensoorten geschikt zijn voor groene gevels, zorgen voor de juiste beplanting en voor het onderhoud. Vanaf de eerste schets tot aan de realisatie, en ook daarna! Wij zorgen ervoor dat uw verwachting uitkomt!

Green Guide: flexibel in toepassing & uitvoering
De basis voor Green Guide is het Jakob Green Guide systeem, een combinatie van RVS staalkabels, RVS staalkabelnetten, RVS afstandhouders en RVS frames. Dit systeem kan zowel binnen als buiten worden toegepast en wordt gebruikt in kantoorpanden, winkelcentra, openbare gebouwen en appartementencomplexen. Ook wordt steeds vaker gekozen voor een “losse” gevel, een apart frame dat voor een groene wand wordt geplaatst. Ongeacht de toepassing, wij zorgen ervoor dat de beplanting houvast heeft zonder dat de wortels van de planten in contact komen met een gevel of muur. Het Green Guide systeem verfraait en verbetert, zonder schade aan te richten aan het gebouw zelf.

Download hieronder de GreenSolutions technical en references catalogus van Jakob (Engelstalig) en ontdek de uitgebreide mogelijkheden.

      

Uitvoeringen

RVS staalkabels
Een RVS staalkabel bestaat uit RVS draden die rond een RVS kern geslagen zijn. Ze zijn licht van gewicht, transparant, sterk, volledig recyclebaar en worden op milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

RVS staalkabelnetten
RVS staalkabelnetten, ook wel spannetten of webnetten genoemd met kwaliteit AISI 316 (1,4401), worden gemaakt van losse roestvaste staalkabels. De netten worden geleverd in verschillende kabeldiktes welke variëren van 1 mm, 1,5 mm, 2 mm of 3 mm. De maaswijdtes variëren van 25 mm tot 200 mm. RVS staalkabelnetten onderscheiden zich door een vormvrije, buigzame, transparante netstructuur en zijn hierdoor multifunctioneel inzetbaar.

RVS plantenrek
Wilt u groen aan uw leef- of werkruimte toevoegen, en is de ruimte beperkt? Dan biedt het RVS plantenrek mogelijk een oplossing. 
Het plantenrek van Green Guide is vervaardigd uit een RVS frame en voorzien van een RVS staalkabelnet om klimplanten tegenaan te laten begroeien.

De juiste mix van planten
Een Green Guide systeem draagt bij aan een gezonde, groene leefomgeving. Wij werken met een zorgvuldig samengestelde mix van klimplanten. Daarbij kijken wij naar het juiste type beplanting, de juiste combinatie en de juiste mix. Alleen zo kunnen wij het door u gewenste einddoel realiseren. U beslist maar Green Guide adviseert, rekening houdend met belangrijke factoren als de:

 • oriëntatie van de gevel ten opzichte van de zon;
 • draagstructuur van de gevel;
 • grondkwaliteit;
 • manier waarop bewatering geregeld kan worden;
 • beoogde tijd waarop de gevel volledig groen moet zijn.

Een groene gevel moet groen blijven
Regelmatig onderhoud is daarom belangrijk, ook om wildgroei, bederf, loslating of aantasting aan de gevels te voorkomen. Green Guide biedt de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Daarbij kunt u denken aan het: 

 • verwijderen van dode bladeren;
 • snoeien van de beplanting;
 • verwijderen van eventueel onkruid;
 • bijplanten indien nodig;
 • behandelen van planten met supplementaire voedingsstoffen;
 • geven van extra water bij aanhoudende droogte.

De mate, frequentie en vorm van onderhoud zijn afhankelijk van de plantenkeuze, de bodem, de plaats en de oriëntatie van de gevel en worden in overleg met u afgestemd. 

Neem voor meer informatie contact met Green Guide Gevelgroen.

Projecten