Groene muur

De voordelen van een groene muur

Dankzij een groene muur kunnen gevels van gebouwen, woningen en complexen, zowel van binnen als van buiten, omgetoverd worden tot een ware groene weelde. Naast een esthetisch oogpunt biedt gevelbegroeiing heel veel voordelen:
– Een groene gevel beschermt een gebouw tegen opwarming door de zon en zorgt voor enige verkoeling in de zomer. Door het toepassen van gevelgroen nemen gevels slechts 5-30% van de zonnestralen op i.p.v. 100%.)
– Een verticale tuin verlaagt het warmteverlies in de winter door het beperken van de wind. Het dempen van de temperaturen zowel in de zomer als in de winter kan een bijdrage leveren aan energiebesparing voor verwarming en koeling.
– Gevelbeplanting zorgt voor een langere levensduur van de gevel.
– Een groene gevel heeft geluiddempende eigenschappen en reduceert geluidsoverlast.

Voordelen

 

Groene muur

 

Gevelbegroeiing verfraait het straatbeeld


Een groene muur wordt ook wel gevelbekleding van groen, verticale tuin of geveltuin genoemd. Dankzij een groene muur kunnen wanden aangepast worden tot een groene weelde. Wij kunnen dit realiseren, ongeacht vorm of locatie. Een groene gevel reduceert CO2, verfraait het straatbeeld en zorgt voor een langere levensduur van de gevel. Naast een esthetisch oogpunt, biedt gevelbegroeiing een luchtzuiverende, isolerende en geluiddempende werking. Met een relatief beperkt vloeroppervlak kan er veel groen gerealiseerd worden.

Groene muur

 

Totaalpakket voor een groene muur

Wij regelen alles van begint tot eind. Vanaf de eerste tekening tot aan de realisatie en ook het onderhoud zodat u altijd verzekerd bent van een groene gevel. Wij monteren niet alleen het systeem van RVS staalkabels aan de gevel waar de planten aan groeien. Ook adviseren wij  in de plantensoorten en brengen de beplanting aan zodat u kunt genieten van een mooie groene muur.

Totaalpakket     Tarieven     Neem contact op

Green Guide maakt onderdeel uit van Hans Jansen Staalkabels, specialist in  RVS staalkabels en RVS staalkabelnetten waar innoveren vanzelfsprekend is. Zo is Green Guide recent als ‘groentje‘ ontstaan vanuit behoeften in de markt waarop direct is ingespeeld. Om te participeren in de ‘groeiende’ markt van milieubewust consumeren en zodoende onze leefwereld ‘groener’ en leefbaarder te maken, haakt Green Guide in op de trend in duurzaamheid. Ons systeem draagt zorg voor een gezonde en groene leefomgeving.