Groene muur

De voordelen van een groene muur

Dankzij een groene muur kunnen gevels van gebouwen, woningen en complexen omgetoverd worden tot een ware groene weelde. Een groene gevel kan zowel van binnen als buiten geplaatst worden. Naast een esthetisch oogpunt biedt gevelbegroeiing heel veel voordelen:

– Ten eerste beschermt een verticale tuin het gebouw tegen opwarming door de zon. Ook biedt de gevelbeplanting verkoeling in de zomer. Met toepassen van gevelgroen nemen gevels slechts 5-30% van de zonnestralen op i.p.v. 100%.)
– Een ‘Green Guide gevel’ zorgt voor een langere levensduur van de gevel.
– Een verticale tuin verlaagt het warmteverlies in de winter. Dankzij het beperken van de wind worden de temperaturen gedempt. Daarmee worden in zowel de zomer als de winter energie bespaard.
– Een groene gevel heeft geluiddempende eigenschappen en reduceert geluidsoverlast. 

Voordelen

 

Gevelbegroeiing, Gevelbeplanting, Geveltuin

Groene muur

 

Gevelbegroeiing verfraait het straatbeeld

Een groene muur wordt ook wel gevelbekleding van groen, verticale tuin of geveltuin genoemd. Dankzij een groene muur kunnen wanden aangepast worden tot een groene weelde. Wij kunnen dit realiseren, ongeacht vorm of locatie. Een groene gevel reduceert CO2, verfraait het straatbeeld en zorgt voor een langere levensduur van de gevel.

De groene gevel biedt een gevelbegroeiing met luchtzuiverende en isolerende werking. Daarbij komt dat het een geluiddempende werking heeft. Dat komt doordat de planten een geluiddempende werking hebben. Met een relatief beperkt vloeroppervlak kan er desondanks veel groen gerealiseerd worden.

Groene muur, groene gevel, geveltuin

 

Totaalpakket voor een groene muur

Wij regelen alles van begint tot eind. Vanaf de eerste tekening tot aan de realisatie. Ook voor het onderhoud bent u altijd verzekerd. Wij verzorgen de groene gevel van a-z. Wij monteren niet alleen het systeem van RVS staalkabels waaraan de planten groeien. Green Guide adviseert bijvoorbeeld ook in plantensoorten. ten slotte brengen wij de beplanting vakkundig aan zodat u kunt genieten van een mooie groene muur.

 

Groene gevel, Groene muur, Groene wand

Totaalpakket     Tarieven     Neem contact op

Green Guide maakt onderdeel uit van Hans Jansen Staalkabels.  Specialist in  RVS staalkabels en RVS staalkabelnetten. Bij Hans Jansen Staalkabels staat innoveren hoog in het vaandel. Zo is Green Guide als ‘groentje‘ ontstaan vanuit behoeften in de markt. Hierop is onder andere ingespeeld. Om te participeren in de groeiende markt van milieubewust consumeren, haakt Green Guide in op de duurzaamheidstrend. Op deze wijze probeert Green Guide een duurzame bijdrage te leveren aan onze ‘groene’ leefwereld. Kortom, ons systeem draagt zorg voor een gezonde en groene leefomgeving.