Huidige situatie

Langzaamaan lijken we onze verantwoordelijkheid voor het milieu op ons te nemen. We leven bewuster, gaan beter om met onze grondstoffen, recyclen meer en denken na over ons energieverbruik.

Het toepassen van gevelgroen kan voor het klimaat zeer positieve effecten hebben om fijnstof en andere luchtverontreiniging in te vangen, het riool te ontlasten van grote hoeveelheden water en het microklimaat te verbeteren. Daarnaast zorgt gevelgroen ook nog eens voor een reducering van de opwarming van huizen en kantoorpanden in de zomermaanden en houdt het de warmte juist vast in de winter.
Zo kunnen per jaar weer euro’s bespaard worden op onze energierekening!

Eerste onderzoeken hebben reeds aangetoond wat de effectiviteit is van meer groen en water in de steden met betrekking tot aantrekkelijkheid, biodiversiteit, hittestress, waterretentie en waterkwaliteit.


Maak van uw grijze muur een levend kunstwerk,
kies voor Green Guide Gevelsystemen.

Het laten begroeien van uw gevel of wand ‘vergroent’ niet alleen, maar zorgt ook voor een verfraaiing van het straatbeeld. Dankzij een groengevel kunnen muren en gevels omgetoverd worden tot een ware groene weelde.

Green Guide is gespecialiseerd in het ontwikkelen van duurzame en betaalbare grondgebonden oplossingen voor gevelbegroeiing, opgebouwd door roestvast stalen kabels en/of roestvast stalen kabelnetten tegen de gevel te bevestigen waarin beplanting zijn houvast krijgt.
Het onderscheid van deze constructie met klimplanten rechtstreeks tegen een wand of gevel, is dat de wortels van de begroeiing niet rechtstreeks tegen de stenen komen.
Wat als groot voordeel heeft dat er geen schade aan de gevel ontstaat door agressieve hechtwortels.
Gevelbegroeiing heeft namelijk ook wel de reputatie dat het schade toe zou brengen aan gevels.
Muren zouden vochtig worden, wortels dringen de muur in, ongedierte wordt aangetrokken.
Deze vooroordelen blijken niet altijd juist te zijn,  gevelgroen kan zelfs zijn bijdrage leveren aan een langere levensduur van uw gevel.

Uw wilt u gevel toch ook laten schitteren?

Nieuwsgierig geworden naar de  mogelijkheden? Neem snel een kijkje op onze site of neem contact met ons op via ons contactformulier.