Gevelbeplanting

Mooie gevelbeplanting verfraait het straatbeeld


Gevelbeplanting wordt ook wel een verticale tuin of geveltuin genoemd. Het is een moderne techniek om een gevel van een gebouw te verfraaien. Dankzij een groene gevel kunnen wanden aangepast worden tot een groene weelde. Wij kunnen dit ongeacht de vorm of locatie realiseren. Bovendien reduceert gevelbeplanting CO2, verfraait het straatbeeld en zorgt het voor een langere levensduur van de gevel. Naast een esthetisch oogpunt, biedt gevelbegroeiing een luchtzuiverende en isolerende werking. Ook met een beperkt vloeroppervlak kan er al veel groen gerealiseerd worden. Daarnaast heeft gevelbeplanting heeft een geluiddempende werking. Dit komt doordat planten het geluid dempen.

 

Gevelbeplanting, gevelbegroeiing, geveltuin

GevelbeplantingVoordelen      Totaalpakket     Tarieven

Totaalpakket voor gevelbeplanting

Gevelbeplanting, Groene muur , Groene wand

Gevelbeplanting

Wij regelen het traject van A tot Z. Vanaf de eerste schets tot aan de realisatie. Het onderhouden van de gevelbeplanting wordt door ons verzorgd. Hieruit volgt dat u altijd bent verzekerd van een groene gevel. Wij monteren niet alleen het systeem van RVS staalkabels waaraan de planten groeien. Green Guide adviseert bijvoorbeeld ook in plantensoorten. Verder brengen wij de beplanting vakkundig aan zodat u kunt genieten van een mooie groene muur.

Voordelen

Naast een esthetisch oogpunt biedt gevelbeplanting heel veel voordelen:
– Ten eerste beschermt een verticale tuin het gebouw tegen opwarming door de zon. Gevelbeplanting biedt ook verkoeling in de zomer. Ter illustratie: Met toepassen van gevelgroen nemen gevels slechts 5-30% van de zonnestralen op i.p.v. 100%.)
– Een groene wand verlaagt het warmteverlies in de winter. Dit komt door het beperken van de wind. Het dempen van de temperaturen voor zowel in de zomer als in de winter kan een bijdrage leveren aan energiebesparingen.
– Een ‘Green Guide gevel’ zorgt voor een langere levensduur van de gevel.

Over Green Guide

Green Guide maakt onderdeel uit van Hans Jansen Staalkabels.  Specialist in  RVS staalkabels en RVS staalkabelnetten. Bij Hans Jansen Staalkabels staat innoveren hoog in het vaandel. Zo is Green Guide als ‘groentje‘ ontstaan vanuit behoeften in de markt. Hierop is onder andere ingespeeld. Om te participeren in de groeiende markt van milieubewust consumeren, haakt Green Guide in op de duurzaamheidstrend. Op deze wijze probeert Green Guide een duurzame bijdrage te leveren aan onze ‘groene’ leefwereld. Kortom, ons systeem draagt zorg voor een gezonde en groene leefomgeving.

Gevelbegroeiing, Gevelbeplanting, Geveltuin

Projecten    Neem contact op