Gevelbeplanting

Mooie gevelbeplanting verfraait het straatbeeld


Gevelbeplanting wordt ook wel een verticale tuin of geveltuin genoemd. Het is een moderne techniek om een gevel van een gebouw te verfraaien. Dankzij een groene gevel kunnen wanden aangepast worden tot een groene weelde. Wij kunnen dit realiseren, ongeacht vorm of locatie. Het reduceert CO2, verfraait het straatbeeld en zorgt voor een langere levensduur van de gevel. Naast een esthetisch oogpunt, biedt gevelbegroeiing een luchtzuiverende, isolerende en geluiddempende werking. Met een beperkt vloeroppervlak kan er al veel groen gerealiseerd worden.

Gevelbeplanting

Gevelbeplanting

Voordelen      Totaalpakket     Tarieven

Totaalpakket voor gevelbeplanting

Gevelbeplanting

Gevelbeplanting

Wij regelen het traject van A tot Z. Vanaf de eerste schets tot aan de realisatie en ook het onderhoud zodat u altijd verzekerd bent van een groene gevel. Wij monteren niet alleen het systeem van RVS staalkabels aan de gevel waar de planten aan groeien. Green Guide  adviseert in de plantensoorten en brengen de beplanting aan zodat u kunt genieten van een mooie groene muur.

Voordelen

Naast een esthetisch oogpunt biedt gevelbeplanting heel veel voordelen:
– Een  verticale tuin beschermt een gebouw tegen opwarming door de zon en zorgt voor enige verkoeling in de zomer. Door het toepassen van gevelgroen nemen gevels slechts 5-30% van de zonnestralen op i.p.v. 100%.)
– Een groene wand verlaagt het warmteverlies in de winter door het beperken van de wind. Het dempen van de temperaturen zowel in de zomer als in de winter kan een bijdrage leveren aan energiebesparing voor verwarming en koeling.
– Een ‘Green Guide gevel’ zorgt voor een langere levensduur van de gevel.

Over Green Guide

Green Guide maakt onderdeel uit van Hans Jansen Staalkabels, specialist in  RVS staalkabels en RVS staalkabelnetten waar innoveren vanzelfsprekend is. Zo is Green Guide recent als ‘groentje‘ ontstaan vanuit behoeften in de markt waarop direct is ingespeeld. Om te participeren in de ‘groeiende’ markt van milieubewust consumeren en zodoende onze leefwereld ‘groener’ en leefbaarder te maken, haakt Green Guide in op de trend in duurzaamheid. Ons systeem draagt zorg voor een gezonde en groene leefomgeving.

Projecten    Neem contact op